Aktuelt

26.04.2022

SMS-service

Vi infører i løbet af de næste dage SMS_service i lægehuset. Det betyder at du fremover vil få en SMS dagen før din tid. Det gælder KUN for tider der bookes fremover. Det vil sige hvis du allerede har en tid, da vil du ikke modtage en SMS.
For at SMS-service skal fungere godt, da er det nødvendig at vi har det rigtige mobilnummer, og det skal stå ved mobilnummer, ikke ved hjemmenummer eller arbejdsnummer. Vi vil derfor bede alle logge ind og kontrollere at jeres oplysninger er rigtige, dette gælder også på jeres børn.
Hvis børnene ikke er oprettet, da kan der skrives en e-konsultation via hjemmesiden til os om at oprette børnene.

06.04.2022

Helbredstjek/livsstilssamtaler

Vi oplever i stigende grad efterspørgsel på helbredstjek og det årlige 40.000 km eftersyn. For nogle patienter giver det god mening.

Det er aldrig bevist at der er nogen sammenhæng mellem hyppige standard helbredsundersøgelser og nedsat dødelighed/sygelighed. man risikerer at få en falsk tryghed men også en ubegrundet bekymring for sygdom.

Vi vil gerne tilbyde en samtale om den enkeltes patients risikoprofil og bekymringer. Ud fra denne samtale, vil vi vurdere hvad, der er relevant at undersøge nærmere.

I nogle tilfælde oplever vi at patienter, der har oplevet et konkret symptom, bestiller tid til helbredsundersøgelse i stedet for en konsultation omkring det specifikke problem. Disse konsultationer bliver ofte utilfredsstillende for både læge og patient da vi møder med forskellig dagsorden og opfattelse af, hvad der skal drøftes.

Man kan dog stadig komme til helbredstjek/livsstilssamtale, men fremover vil vi starte ud med en konsultation for at afdække dine risikofaktorer, bekymringer og dispositioner. Dette for at sikre en optimal, individuel vurdering. Det er ikke en selvfølge at der efterfølgende skal tages blodprøver. Det afhænger af, hvad der kommer frem ved samtalen.

Hvorfor tages der ikke bare et hav af blodprøver?

– man risikerer at få fra lægen med en falsk tryghed.

– vi får overdiagnostiseret en masse patienter, der kommer til at føle sig syge uden at være det.

-vi får givet medicin til folk, hvor det slet ikke er nødvendigt.

(Det kan godt være at kolesteroltallet eller blodtrykket er lidt forhøjet men det er kun hvis der er øvrige risikofaktorer, at det skal behandles. Derfor er det altid en individuel vurdering.)

– i tilfælde hvor prostatatallet måles, uden at patienten har nogen vandladningssymptomer eller dispositioner til prostatacancer, kan man risikere at komme ud med en let forhøjet værdi. I disse tilfælde er vi nødt til at sende patienten igennem en masse undersøgelser, der i langt de fleste tilfælde afkræfter at der er noget galt. Desværre kan patienten ved undersøgelserne risikere at blive impotent, får rejsningsbesvær og en masse bekymringer til ingen verdens nytte. De fleste mænd til få et forhøjet prostatatal med tiden uden at det betyder noget.

I andre tilfælde kan det være en god idé at få prostatatallet målt. Det er især hvis man har dispositioner til prostatacancer og i nogle tilfælde hvis man har symptomer fra urinvejene. Det vil blive afdækket under samtalen.

https://www.dsam.dk/dsam mener/holdninger og politikker/man-bliver-ikke-rask-af-mange-undersoegelser

 

16.07.2019

Udeblivelser

Der vil fremadrettet blive sendt en regning på 300,- ved udeblivelser til private konsultationer. Private konsultationer er for eksempel konsultationer/tider til rejsevaccinationer, helbredsattester til kørekort og forsikringer.

 

16.07.2019

Gratis HPV-vaccine til drenge pr. 1. september

HPV-vaccination bliver gratis til drenge pr. 1. september 2019, til drenge der fylder 12 år den 1. juli 2019 eller senere.  Du kan finde meget mere information og svar på spørgsmål på Statens Seruminstituts hjemmeside. Link til Statens Seruminstituts hjemmesiden